FIFA 19 pre-order

Voor PlayStation 4, Xbox One, PC & Nintendo Switch

Pre-order FIFA 19 nu!

Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
Nedgame€ 59,99Bestel bij Nedgame
wehkamp€ 64,99Bestel bij wehkamp
Media Markt€ 64,99Bestel bij Media Markt
Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
Nedgame€ 59,99Bestel bij Nedgame
Media Markt€ 64,99Bestel bij Media Markt
wehkamp€ 69,99Bestel bij wehkamp
Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
Nedgame€ 54,99Bestel bij Nedgame
wehkamp€ 54,99Bestel bij wehkamp
Media Markt€ 59,99Bestel bij Media Markt
Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
wehkamp€ 54,99Bestel bij wehkamp
Nedgame€ 55,00Bestel bij Nedgame
Media Markt€ 59,99Bestel bij Media Markt

FIFA 19 Champions Edition

Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
wehkamp€ 89,99Bestel bij wehkamp
Media Markt€ 89,99Bestel bij Media Markt
Gameshop Huidige prijs Bestel meteen!
Media Markt€ 89,99Bestel bij Media Markt
wehkamp€ 89,99Bestel bij wehkamp

Bitesized FIFA 19 updates

Elk jaar is het weer raak en komt er een nieuw deel in de FIFA-reeks uit. Dit jaar is het de beurt aan FIFA 19, met wederom de nodige vernieuwingen. Check hieronder de laatste FIFA 19 updates!

9

Verbeteringen in FIFA 19 gameplay

Ook dit jaar zijn er weer enkele verbeteringen te merken bij de gameplay van FIFA 19. Zo kan je door de stick in te drukken een lobje doen van de bal. Daarnaast heb je meer strategische vrijheid bij het invullen van bijvoorbeeld de ultra-aanvallende staat en merk je duidelijker een verschil hierin. Tevens zit er bij 1-op-1 duels meer willekeurigheid in wie er met de bal vandoor gaat, en helpen statistieken wel, maar zijn ze minder beslissend. Tenslotte zorgt het vernieuwde Active Touch systeem dat het aannemen van de bal (in welke situatie dan ook) vloeiender en natuurlijker gaat.

9

Champions League bevestigd voor FIFA 19

Al jaren heeft Pro Evolution Soccer de licentie in handen van de Champions League, echter is deze licentie dit jaar verstreken. Tijdens de EA Play 2019 heeft EA Sports bevestigd dat zowel de Champions League als de World Cup standaard onderdeel gaan zijn van FIFA 19. De Champions League zal voorkomen in Career, The Journey en FIFA Ultimate Team. Daarnaast zal er ook een Champions League modus zijn, waarin je met elke Europese club aan het toernooi kan meedoen.

9

Nog steeds koning van de voetballicenties

Naast de enorme klapper van de Champions League zullen er in FIFA 19 nog genoeg andere licenties aanwezig zijn. Zo zal de Italiaanse league weer de officiële naam Serie A krijgen en heeft ook BVB Borussia Dortmund de samenwerking met EA Sports aangegaan (na deze eerder dit jaar stopgezet te hebben met PES 2019).

9

Alex Hunter komt terug!

De populaire story mode in FIFA zal ook in FIFA 19 terug zijn met een nieuw seizoen, genaamd The Journey: Champions. De naam verklapt al dat vooral de reis naar het winnen van de Champions League centraal staat in het verhaal dit jaar. Voor Switch-eigenaren verandert er ten opzichte van FIFA 18 echter niet veel en zal ook in FIFA 19 The Journey niet speelbaar zijn op Nintendo’s console.

9

FUT Packs kopen nog steeds mogelijk in FIFA 19

Er was enige commotie rondom het gokaspect van lootboxes in games, waar de FUT packs wel onder zouden vallen. EA heeft echter laten weten transparant genoeg te zijn in wat de kansen zijn en hoeveel de speler kan verwachten aan bijvoorbeeld zeldzame gouden spelers, dat ze niet van plan zijn dit uit FIFA 19 te verwijderen.

9

Frostbite & Real Player Motion in FIFA 19

Net als de vorige edities zal ook FIFA 19 gebruik maken van de Frostbite engine. Daarnaast zal de gameplay gebruik maken van de Real Player Motion technologie, die realistische bewegingen moet simuleren van alle spelers gebaseerd op de vele unieke statistieken per speler.

9

FIFA 19 special editions

FIFA 19 zal uitkomen in 3 verschillende uitvoeringen: de standaardeditie, de Champions Edition en de Ultimate Edition. De tweede heeft uiteraard de naam gekregen vanwege de toevoeging van de Champions League in de game.

9

Betere ondersteuning voor FIFA 19 op de Switch

FIFA 18 was de eerste FIFA sinds enige tijd op een Nintendo console en werd maar mild ontvangen, vanwege de beperkte rekenkracht van de Switch en het ontbreken van de Frostbite engine. Hoewel FIFA 19 ook geen gebruik zal maken van deze engine, zal de game er op de Switch wel een stuk beter uit gaan zien, volgens Andrei Lazarescu (producer van de FIFA 18 World Cup DLC).

FIFA 19 details

boxart

28 september 2018

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

» Release: 28 september 2018
» Ontwikkelaar: EA Canada
» Uitgever: EA Sports
» Genre: Sport
» Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC & Switch

FIFA 19 Special Editions

FIFA 19 pre-order

De normale editie van FIFA 19 zal niet veel bijzondere extra’s bevatten in vergelijking met de andere edities, tenzij je een pre-order plaatst. Als je een pre-order plaatst, krijg je echter meerdere Jumbo Gold Packs, Cristiano Ronaldo als leenspeler en exclusieve tenues voor gebruik in FIFA Ultimate Team.

Champions Edition

Voor degenen die van plan zijn veel FIFA Ultimate Team, oftewel FUT, te spelen, kunnen hun hart ophalen met de FIFA 19 Champinons Edition. Dit is als het ware de FIFA 19 variant van de FIFA 18 Ronaldo Edition. Naast veel voordelen voor FUT, waaronder 20 Jumbo Gold Packs, is het met deze editie ook mogelijk om 3 dagen eerder te beginnen met FIFA 19!

Ultimate Edition

Voor degenen die echt alles eruit willen halen (en dus ook het meeste geld willen uitgeven) is er de FIFA 19 Ultimate Edition, wat de FIFA 19 variant is van de FIFA 18 ICON Edition. Deze versie geeft je maar liefst 40 Jumbo Gold Packs, wekelijks een nieuwe leenspeler (20 weken) en zowel Cristiano Ronaldo als Neymar Jr. als leenspeler!

FIFA 19 nieuws

[LIVE] EA Play 2018 toont Battlefield 5, FIFA 19, Anthem & meer!

Vandaag vond de EA Play 2018 plaats, waarbij meerdere grote games werden getoond, waaronder Battlefield 5, FIFA 19 en Anthem! Battlefield 5 We hebben natuurlijk al het een en ander gezien van Battlefield 5. Vandaag werden er enkele nieuwe details vrijgegeven: Huizen...

Lees meer

FIFA 19 onthulling tijdens EA Play op 9 juni

Dat FIFA 19 eraan komt, daar is geen twijfel over mogelijk. Een officiële aankondiging is er echter nog niet geweest. Naar alle verwachting zal FIFA 19 officieel onthuld worden tijdens de EA Play 2018. Zet dus alvast een kruisje in je agenda, want dan begint het echte...

Lees meer

FIFA 18 demo vanavond al te spelen!

Over ruim twee weken kunnen we alweer met de nieuwe FIFA aan de slag, maar tot die tijd is het nog even wachten. Het wachten zal echter wat gemakkelijker zijn, gezien we waarschijnlijk al vanaf vanavond met de FIFA 18 demo aan de slag kunnen gaan! De demo zal best wat...

Lees meer

“FIFA 18 op de Switch zal niet de laatste zijn”

De geschiedenis van FIFA games op Nintendo consoles is niet positief. Zo is er voor de Wii U de afgelopen jaren geen enkele FIFA meer uitgekomen. Met de Switch lijkt daar verandering te zijn gekomen! De komst van FIFA 18 naar de Switch was een positieve verrassing....

Lees meer

[Gerucht] FIFA 18 demo verschijnt 15 september!

Als we de geruchten moeten geloven kunnen we vanaf 15 september aan de slag met de nieuwste FIFA! Het gaat hier om de demo, die normaliter ook al twee weken voor de release te vinden is in de digitale stores. Dat schijnt ook dit jaar weer van toepassing te zijn!...

Lees meer

FIFA 19 release info

Wanneer komt FIFA 19 uit?

De FIFA 19 release is bevestigd voor 28 september 2018. Doordat de FIFA-reeks een jaarlijkse release kent, heeft deze door de jaren heen een herkenbaar patroon achtergelaten, waardoor we nu ook redelijk goed kunnen voorspellen wanneer de uiteindelijke release plaats zal vinden.

FIFA is een erg populaire game. Bij FIFA 19 zal dit niet anders zijn. Het feit dat er elk jaar een nieuw deel uitkomt, lijkt totaal geen negatief effect te hebben op de verkopen of populariteit. Sterker nog, FIFA lijkt door de jaren heen alleen maar in bekendheid toe te nemen. Of dat met FIFA 19 ook zo zal zijn, dat moet nog blijken. Ongetwijfeld zal de hype na de FIFA World Cup 2018 in Rusland ook bijdragen aan de populariteit van FIFA 19 later dit jaar.

FIFA release data voor de afgelopen 10 jaar

Het release patroon voor de FIFA games van de afgelopen jaren ziet er als volgt uit:

 • FIFA 09 – Vrijdag 3 oktober 2008
 • FIFA 10 – Vrijdag 2 oktober 2009
 • FIFA 11 – Donderdag 30 september 2010
 • FIFA 12 – Donderdag 29 september 2011
 • FIFA 13 – Donderdag 27 september 2012
 • FIFA 14 – Donderdag 26 september 2013
 • FIFA 15 – Donderdag 25 september 2014
 • FIFA 16 – Donderdag 24 september 2015
 • FIFA 17 – Donderdag 29 september 2016
 • FIFA 18 – Vrijdag 29 september 2017
 • FIFA 19 – vrijdag 28 oktober 2018

Zoals we hierboven zien, is het patroon al jarenlang nagenoeg hetzelfde en hadden we ook deze keer de FIFA 19 release datum juist voorspeld. Tot vorig jaar, met de release van FIFA 18, kwam FIFA elk jaar uit op de laatste donderdag van september. Waarom FIFA 18 hiervan afweek, is niet duidelijk, maar het ziet ernaar uit dat deze trend door wordt gezet met FIFA 19. Grappig om te zien is dat tot en met FIFA 10 de release ook op een vrijdag plaatsvond. De daarop volgende delen kwam allemaal netjes op donderdag uit. Ook waren FIFA 09 en FIFA 10 een uitzondering, omdat die releases plaatsvonden in oktober in plaats van september.

FIFA 19 Trailers & Video's

FIFA 19 Screenshots

Meer info over FIFA 19

9

FUT Companion App 20 september beschikbaar voor FIFA 19

De FUT apps, zowel de webapp als de mobiele app, zullen vanaf 20 september geüpdatet worden naar FIFA 19. Dan kan je dus alvast gaan beginnen met het bouwen van je team, ruim een week voordat de game officieel uit is!

9

Stadions in FIFA 19

FIFA 19 zal meer dan 75 stadions bevatten, waaronder 50 officiële stadions. Vooral de stadia uit de Engelse Premier League zijn veel aanwezig, maar ook uit de Bundesliga, La Liga en natuurlijk onze eigen Johan Cruijff ArenA.

9

Update transfersysteem in FIFA 19

De Career mode in FIFA 19 zal net als FIFA 18 een transfersysteem bevatten, waarbij je zelf de touwtjes in handen zal hebben door met meerdere mensen (spelers, managers) te praten over onder andere salaris en contractsduur.

9

Fueled by Ronaldo

FIFA 19 is in samenwerking met Ronaldo opgebouwd, wat wil zeggen dat Ronaldo model heeft gestaan voor veel beweging via motion capture.

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA

Elk jaar is het weer raak en komt er een nieuw deeltje FIFA uit. Dit jaar is het natuurlijk tijd voor FIFA 19 met de nodige vernieuwingen. Op die manier probeert ontwikkelaar en uitgever EA Sports de concurrent Pro Evolution Soccer voor te blijven. Of je voor FIFA zou moeten kiezen of voor PES,
dat lijkt toch elk jaar weer een kwestie te zijn van smaak. Vooralsnog doet FIFA het qua cijfers het in ieder geval beter dan PES.

FIFA 19 Ultimate Team

Verreweg de meest populaire mode in FIFA is Ultimate Team. In deze mode is het jouw doel een eigen team samen te stellen van spelers over de hele wereld. Door met dit team te spelen, kan je munten verdienen waarmee je vervolgens je team verder kan uitbouwen.

In FIFA 19 zal FUT verder uitgebreid worden met zogenoemde FUT Icons. Dit zijn klassieke spelers, waaronder de Ronaldo van vroeger en onze eigen Ruud Gullit, die je vervolgens in je hedendaagse team kan opstellen. Deze update zet de trend door van FUT Legends, een uitbreiding op FUT die enkel beschikbaar was voor Xbox-eigenaren van FIFA.

Nieuw in FIFA 19

In hoeverre kan een voetbalgame elk jaar weer vernieuwend blijven? Dat is voor velen een vraag, maar EA Sports probeert met FIFA toch elk jaar weer te overtuigen. In FIFA 19 zal de game wederom draaien op de Frostbite engine, die vorig jaar met FIFA 17 is geïntroduceerd. Hierdoor kan je nóg realistischere beelden verwachten, gezien het team nu langer gewend is aan de engine. De gameplay is ook aangepakt. Zo zal je team gevarieerder gaan spelen en zal ook de spelsituatie dit gaan beïnvloeden. De manier van voorzetten geven is ook aangepakt, wat je nog meer controle en vrijheid zou moeten geven voor het goal.

FIFA 19 op PlayStation 4

Al jarenlang komen er FIFA-games uit op Sony’s populaire PlayStation consoles. Ook dit jaar zal de PlayStation 4 klaar staan om FIFA 19 te verwelkomen, waar veel fans weer enthousiast van worden. De PS4 was de voorgaande jaren bij uitstek het meest populaire systeem waarop FIFA werd gespeeld, dus de verwachting is dat dit met FIFA 19 niet anders zal zijn.

FIFA 19 is alweer het 6e FIFA-deel dat uitkomt op de PlayStation 4. Sinds de release van de PS4 in 2013 is de game te vinden op de console. Dit was destijds nog met FIFA 14. Met de vernieuwde IGNITE engine maakte de game destijds grote sprongen vooruit op het gebied van graphics en realisme. Sinds FIFA 18 heeft EA Sports vervolgens gekozen voor de Frostbite engine van DICE, welke de game nóg verder bracht. Ook in FIFA 19 op de PS4 wordt verwacht dat er met de Frostbite engine gewerkt zal worden.

Wat kunnen we verwachten van FIFA 19 op PS4 Pro?

Hoewel FIFA 19 er op een “gewone” PS4 er ongetwijfeld prachtig uit zal zien, verwachten we dat dit op de PS4 Pro toch een stapje verder zal gaan. De krachtigere versie van de PS4, ook wel de PlayStation 4.5 genoemd, kan immers games renderen in 4K en HDR. De hogere resolutie zal voornamelijk op de grotere schermen (vanaf 55″) goed uit de verf komen. Je hebt meer en scherper beeld, waardoor je ook beter overzicht hebt op het spel. Daarnaast zal HDR (high dynamic range) de kleuren van FIFA 19 echt tot leven brengen. Vergeet echter niet dat je TV natuurlijk wel 4K en HDR moet ondersteunen om optimaal te genieten van FIFA 19 op een PS4 Pro!

FIFA 19 op Xbox One

Dat FIFA 19 naar de Xbox One komt is geen verrassing. Als één van ‘s werelds populairste consoles is er een grote fanbase van FIFA op de Xbox en zal daarom ook FIFA 19 de Xbox One niet overslaan. Het is de 6e FIFA-game op de console (FIFA 14 was dus de eerste) en ook FIFA 19 zal ongetwijfeld weer enorm populair worden.

Een sterk pluspunt van FIFA op de Xbox was dat ze een exclusieve deal hadden met EA Sports om klassieke spelers aan Ultimate Team toe te voegen onder de naam FUT Legends. Sinds FIFA 18 was deze deal niet meer actief en maakten klassieke spelers ook hun intrede op andere platformen, maar dan onder de naam FUT Icons. Dit bracht spelers als Ronaldinho, Marco van Basten en Henry weer tot leven!

Wat kunnen we verwachten van FIFA 19 op Xbox One X?

Mooier, beter en sneller. Kort samengevat zal de Xbox One X de beste FIFA 19 ervaring kunnen bieden die mogelijk is. Het is de krachtigste console van dit moment en kan volledige 4K resoluties produceren, wat door FIFA 19 ondersteund wordt. Ook wordt HDR, wat staat voor High Dynamic Range, ondersteund door de Xbox One X. Dit zorgt voor nog diepere en helderdere kleuren op het scherm. Vergeet niet dat je een TV nodig hebt die zowel 4K als HDR moet ondersteunen om het meeste uit FIFA 19 op de Xbox One X te halen!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.