FIFA 21 pre-order

Voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, PC & Nintendo Switch

Bitesized FIFA 21 updates

Elk jaar is het weer raak en komt er een nieuw deel in de FIFA-reeks uit. Dit jaar is het de beurt aan FIFA 21, met wederom de nodige vernieuwingen. Check hieronder de laatste FIFA 21 updates!

9

Verbeteringen in FIFA 21 gameplay

Ook dit jaar zijn er weer enkele verbeteringen te merken bij de gameplay van FIFA 21. Zo kan je door de stick in te drukken een lobje doen van de bal. Daarnaast heb je meer strategische vrijheid bij het invullen van bijvoorbeeld de ultra-aanvallende staat en merk je duidelijker een verschil hierin. Tevens zit er bij 1-op-1 duels meer willekeurigheid in wie er met de bal vandoor gaat, en helpen statistieken wel, maar zijn ze minder beslissend. Daarnaast zorgt het vernieuwde Active Touch systeem dat het aannemen van de bal (in welke situatie dan ook) vloeiender en natuurlijker gaat. Tenslotte kan je met Timed Finishing extra nauwkeurigheid of kracht achter je schot zetten met een extra druk op de knop, met het risico dat het juist minder goed gaat.

9

Nieuw in FIFA 21 Ultimate Team

De populairste modus van FIFA 21 zal ook dit jaar weer Ultimate Team zijn, kortweg FUT. En ook dit jaar met de nodige vernieuwingen, waaronder nieuwe FUT Icons, met ons Nederlandse trots Johan Cruijff als één van de nieuwe toevoegingen. Daarnaast zal online seizoenen worden vervangen door een nieuw speltype genaamd Division Rivals. Met behulp van een skillpoints systeem, gebaseerd op die van Squad Battles, zal er worden bepaald of je dan een divisie hoger of lager zal eindigen.

Lees hier verder voor meer over FUT 21

9

Uitgebreide kick-off modus

De kick-off is altijd de beste manier om snel een potje FIFA te spelen. In FIFA 21 zullen er echter veel meer opties bij komen. Zo kan je snel de Champions League gaan spelen, maar ook een wedstrijd met unieke regels. Denk hierbij aan een Survival Mode, waarbij elk doelpunt ervoor zorgt dat je een speler kwijtraakt. Of dat doelpunten van langere afstand dubbel tellen. Of helemaal geen regels! Daarnaast kan je ook een “best of 3” spelen, waarbij je verschillende type wedstrijden combineert.

9

Nog steeds koning van de voetballicenties

Naast de enorme klapper van de Champions League zullen er in FIFA 21 nog genoeg andere licenties aanwezig zijn. Zo zal de Italiaanse league weer de officiële naam Serie A krijgen en heeft ook BVB Borussia Dortmund de samenwerking met EA Sports aangegaan (na deze eerder dit jaar stopgezet te hebben met PES 2019).

Los daarvan zal ook La Liga veel uitgebreider in FIFA 21 voorkomen. Ze hebben meer dan 200 nieuwe headscans gemaakt en 16 Spaanse stadions toegevoegd (in totaal 19). De enige grote die hier ontbreekt is het Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Dit vanwege een contract van de club met PES 2019.

9

FIFA 21 special editions

FIFA 21 zal uitkomen in 3 verschillende uitvoeringen: de standaardeditie, de Champions Edition en de Ultimate Edition. De tweede heeft uiteraard de naam gekregen vanwege de toevoeging van de Champions League in de game.

FIFA 21 details

FIFA 21 boxart

9 oktober 2020

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

» Release: 9 oktober 2020
» Ontwikkelaar: EA Canada
» Uitgever: EA Sports
» Genre: Sport
» Platforms:PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, PC & Switch

FIFA 21 Special Editions

FIFA 21 pre-order

De normale editie van FIFA 21 zal niet veel bijzondere extra’s bevatten in vergelijking met de andere edities, tenzij je een pre-order plaatst. Als je een pre-order plaatst, krijg je echter meerdere Jumbo Gold Packs, Cristiano Ronaldo als leenspeler en exclusieve tenues voor gebruik in FIFA Ultimate Team.

Champions Edition

Voor degenen die van plan zijn veel FIFA Ultimate Team, oftewel FUT, te spelen, kunnen hun hart ophalen met de FIFA 19 Champinons Edition. Dit is als het ware de FIFA 19 variant van de FIFA 18 Ronaldo Edition. Naast veel voordelen voor FUT, waaronder 20 Jumbo Gold Packs, is het met deze editie ook mogelijk om 3 dagen eerder te beginnen met FIFA 19!

Ultimate Edition

Voor degenen die echt alles eruit willen halen (en dus ook het meeste geld willen uitgeven) is er de FIFA 21 Ultimate Edition. Deze versie geeft je maar liefst 40 Jumbo Gold Packs, wekelijks een nieuwe leenspeler (20 weken) en zowel Cristiano Ronaldo als Neymar Jr. als leenspeler!

FIFA 21 nieuws

FIFA 19 Ultimate Team web app is nu beschikbaar!

FIFA 19 Ultimate Team web app is nu beschikbaar!

Nog iets meer dan een week tot de FIFA 19 release en de spanning begint zich op te bouwen rondom de hype. De demo is inmiddels een week beschikbaar en de meningen rondom het nieuwe jaarlijkse deel beginnen zich op te stapelen. Voor velen weer het moment om...

Lees meer
FIFA 19 demo: wanneer kunnen we aan de slag? [UPDATE 2]

FIFA 19 demo: wanneer kunnen we aan de slag? [UPDATE 2]

[UPDATE 2] Gisteren mocht het helaas niet zo zijn dat we al met de FIFA 19 demo konden beginnen. De eerdere geruchten noemden donderdag 13 september als mogelijke release datum voor de demo en deze geruchten zijn nu bevestigd. Ook is bevestigd dat we zowel de nieuwe...

Lees meer
De beste game releases van september 2018

De beste game releases van september 2018

De zomer is weer voorbij, wat voor velen weer betekent dat we weer aan de slag mogen. Of het nu school is of werk. Maar de komst van het najaar brengt ook vaak weer de beste games met zich mee. Zo zijn er ook deze komende maand een aantal juweeltjes om...

Lees meer
[LIVE] EA Play 2018 toont Battlefield 5, FIFA 19, Anthem & meer!

[LIVE] EA Play 2018 toont Battlefield 5, FIFA 19, Anthem & meer!

Vandaag vond de EA Play 2018 plaats, waarbij meerdere grote games werden getoond, waaronder Battlefield 5, FIFA 19 en Anthem! Battlefield 5 We hebben natuurlijk al het een en ander gezien van Battlefield 5. Vandaag werden er enkele nieuwe details vrijgegeven: Huizen...

Lees meer
FIFA 19 onthulling tijdens EA Play op 9 juni

FIFA 19 onthulling tijdens EA Play op 9 juni

Dat FIFA 19 eraan komt, daar is geen twijfel over mogelijk. Een officiële aankondiging is er echter nog niet geweest. Naar alle verwachting zal FIFA 19 officieel onthuld worden tijdens de EA Play 2018. Zet dus alvast een kruisje in je agenda, want dan begint het echte...

Lees meer

FIFA 21 release info

Wanneer komt FIFA 21 uit?

De FIFA 21 release is bevestigd voor 9 oktober 2020. Doordat de FIFA-reeks een jaarlijkse release kent, heeft deze door de jaren heen een herkenbaar patroon achtergelaten, echter heeft het coronavirus deze keer de traditie doorbroken.

FIFA is een erg populaire game. Bij FIFA 21 zal dit niet anders zijn. Het feit dat er elk jaar een nieuw deel uitkomt, lijkt totaal geen negatief effect te hebben op de verkopen of populariteit. Sterker nog, FIFA lijkt door de jaren heen alleen maar in bekendheid toe te nemen. Of dat met FIFA 21 ook zo zal zijn, dat moet nog blijken.

FIFA release data voor de afgelopen 10 jaar

Het release patroon voor de FIFA games van de afgelopen jaren ziet er als volgt uit:

 • FIFA 09 – Vrijdag 3 oktober 2008
 • FIFA 10 – Vrijdag 2 oktober 2009
 • FIFA 11 – Donderdag 30 september 2010
 • FIFA 12 – Donderdag 29 september 2011
 • FIFA 13 – Donderdag 27 september 2012
 • FIFA 14 – Donderdag 26 september 2013
 • FIFA 15 – Donderdag 25 september 2014
 • FIFA 16 – Donderdag 24 september 2015
 • FIFA 17 – Donderdag 29 september 2016
 • FIFA 18 – Vrijdag 29 september 2017
 • FIFA 19 – Vrijdag 28 september 2018
 • FIFA 20 – Vrijdag 27 september 2019
 • FIFA 21 – vrijdag 9 oktober 2020

Zoals we hierboven zien, is het patroon al jarenlang nagenoeg hetzelfde en wordt voor het eerst in lange tijd de regelmaat doorbroken. Tot vorig jaar, met de release van FIFA 20, kwam FIFA elk jaar uit op de laatste donderdag of vrijdag van september. Nu zal het dus twee weken later zijn dan normaal, echter zal dat de pret niet drukken.

FIFA 21 Trailers & Video's

FIFA 21 Screenshots

FIFA 21 Ultimate Team

FIFA 21 Ultimate Team

Verreweg de meest populaire mode in FIFA is Ultimate Team. In deze mode is het jouw doel een eigen team samen te stellen van spelers over de hele wereld. Door met dit team te spelen, kan je munten verdienen waarmee je vervolgens je team verder kan uitbouwen.

FUT 21 Icons

In FIFA 21 zal FUT verder uitgebreid worden met zogenoemde FUT Icons, waaronder Johan Cruijff! Dit zijn klassieke spelers, waaronder de Ronaldo van vroeger en onze eigen Ruud Gullit, die je vervolgens in je hedendaagse team kan opstellen. Deze update zet de trend door van FUT Legends, een uitbreiding op FUT die enkel beschikbaar was voor Xbox-eigenaren van FIFA, maar sinds FIFA 18 ook beschikbaar is voor FUT-spelers op andere platformen.

Division Rivals

Het klassieke systeem van online seasons is vervangen door Division Rivals. Net als bij online seasons zal je in een divisie terecht komen die gelijk is aan hoe goed jij bent en waarbij je kan promoveren of degraderen tot andere divisies op basis van je prestaties. Deze keer zal er echter aan de hand van skillpoints worden bepaald hoe het verder met je gaat, vergelijkbaar met de Squad Battles die nieuw waren in FIFA 18. Als je genoeg punten behaalt, zal je een divisie omhoog gaan, waar je vervolgens weer tegen betere spelers gaat spelen. Ook zal je als beloning niet enkel munten krijgen, maar ook packs, zodat iedereen de kans krijgt om goede spelers te krijgen en niet enkel degenen die ervoor kiezen om er munten aan uit te geven. Door Division Rivals te spelen kan je je ook plaatsen voor de FUT Champions Weekend League ter vervanging van de Daily Knockouts.

Squad Building Challenges in FIFA 21

De manier om te spelen wanneer je niet thuis bent, is de Squad Building Challenges. Hiermee kan je teams of spelers inleveren en daarmee beloningen krijgen. Nieuw in FIFA 21 is dat je hiermee ook player picks krijg, waarbij je keus krijgt uit 2 tot 5 spelers. Daarnaast is dit dé manier om enkele zeer bijzondere spelers te kunnen krijgen, waaronder Prime Icons en speciale versies van spelers, die je niet op de transfermarkt tegenkomt.

Meer info over FIFA 21

9

Frostbite & Real Player Motion in FIFA 21

Net als de vorige edities zal ook FIFA 21 gebruik maken van de Frostbite engine. Daarnaast zal de gameplay gebruik maken van de Real Player Motion technologie, die realistische bewegingen moet simuleren van alle spelers gebaseerd op de vele unieke statistieken per speler.

9

Fueled by Ronaldo

FIFA 21 is in samenwerking met Ronaldo opgebouwd, wat wil zeggen dat Ronaldo model heeft gestaan voor veel beweging via motion capture.

9

FUT Packs kopen nog steeds mogelijk in FIFA 21

Er was enige commotie rondom het gokaspect van lootboxes in games, waar de FUT packs wel onder zouden vallen. EA heeft echter laten weten transparant genoeg te zijn in wat de kansen zijn en hoeveel de speler kan verwachten aan bijvoorbeeld zeldzame gouden spelers, dat ze niet van plan zijn dit uit FIFA 21 te verwijderen. In plaats daarvan zal er nu van tevoren worden aangegeven hoe groot de kans is dat je een goede speler trekt.

9

FUT Companion App 20 september beschikbaar voor FIFA 21

De FUT apps, zowel de webapp als de mobiele app, zullen vanaf 20 september geüpdatet worden naar FIFA 21. Dan kan je dus alvast gaan beginnen met het bouwen van je team, ruim een week voordat de game officieel uit is!

9

Stadions in FIFA 21

FIFA 21 zal meer dan 75 stadions bevatten, waaronder 50 officiële stadions. Vooral de stadia uit de Engelse Premier League zijn veel aanwezig, maar ook uit de Bundesliga, La Liga en natuurlijk onze eigen Johan Cruijff ArenA.

9

Update transfersysteem in FIFA 21

De Career mode in FIFA 21 zal net als FIFA 20 een transfersysteem bevatten, waarbij je zelf de touwtjes in handen zal hebben door met meerdere mensen (spelers, managers) te praten over onder andere salaris en contractsduur.

9

Nieuw in de FIFA 21 Career Mode

Ook de FIFA 21 Career Mode zal de nodige vernieuwingen krijgen. Zo zal je de mogelijkheid krijgen om je te plaatsen voor een Europees toernooi, de Champions League en Europa League, en bij winst ook nog eens voor de Super Cup. Het transferbudget zal ook afhangen van het succes van je club in het afgelopen seizoen, waarbij je als beloning extra budget kan krijgen. Ook kan je spelers zoeken met een afkoopsom. De leeftijden van spelers spelen een rol bij de statistieken, maar op een realistischere manier dan in de vorige delen.

9

Betere ondersteuning voor FIFA 21 op de Switch

FIFA 18 was de eerste FIFA sinds enige tijd op een Nintendo console en werd maar mild ontvangen, vanwege de beperkte rekenkracht van de Switch en het ontbreken van de Frostbite engine. Hoewel FIFA 21 ook geen gebruik zal maken van deze engine, zal de game er op de Switch wel een stuk beter uit gaan zien, volgens Andrei Lazarescu (producer van de FIFA 18 World Cup DLC).

9

Champions League bevestigd voor FIFA 21

Al jaren heeft Pro Evolution Soccer de licentie in handen van de Champions League, echter is deze licentie dit jaar verstreken. Tijdens de EA Play 2019 heeft EA Sports bevestigd dat zowel de Champions League als de World Cup standaard onderdeel gaan zijn van FIFA 21. De Champions League zal voorkomen in Career, The Journey en FIFA Ultimate Team. Daarnaast zal er ook een Champions League modus zijn, waarin je met elke Europese club aan het toernooi kan meedoen.

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA

Elk jaar is het weer raak en komt er een nieuw deeltje FIFA uit. Dit jaar is het natuurlijk tijd voor FIFA 21 met de nodige vernieuwingen. Op die manier probeert ontwikkelaar en uitgever EA Sports de concurrent Pro Evolution Soccer voor te blijven. Of je voor FIFA zou moeten kiezen of voor PES,
dat lijkt toch elk jaar weer een kwestie te zijn van smaak. Vooralsnog doet FIFA het qua cijfers het in ieder geval beter dan PES.

Nieuw in FIFA 21

In hoeverre kan een voetbalgame elk jaar weer vernieuwend blijven? Dat is voor velen een vraag, maar EA Sports probeert met FIFA toch elk jaar weer te overtuigen. In FIFA 21 zal de game wederom draaien op de Frostbite engine, die vorig jaar met FIFA 17 is geïntroduceerd. Hierdoor kan je nóg realistischere beelden verwachten, gezien het team nu langer gewend is aan de engine. De gameplay is ook aangepakt. Zo zal je team gevarieerder gaan spelen en zal ook de spelsituatie dit gaan beïnvloeden. De manier van voorzetten geven is ook aangepakt, wat je nog meer controle en vrijheid zou moeten geven voor het goal.

FIFA 21 op PlayStation 4

Al jarenlang komen er FIFA-games uit op Sony’s populaire PlayStation consoles. Ook dit jaar zal de PlayStation 4 klaar staan om FIFA 21 te verwelkomen, waar veel fans weer enthousiast van worden. De PS4 was de voorgaande jaren bij uitstek het meest populaire systeem waarop FIFA werd gespeeld, dus de verwachting is dat dit met FIFA 21 niet anders zal zijn.

FIFA 21 is alweer het 8e FIFA-deel dat uitkomt op de PlayStation 4. Sinds de release van de PS4 in 2013 is de game te vinden op de console. Dit was destijds nog met FIFA 14. Met de vernieuwde IGNITE engine maakte de game destijds grote sprongen vooruit op het gebied van graphics en realisme. Sinds FIFA 18 heeft EA Sports vervolgens gekozen voor de Frostbite engine van DICE, welke de game nóg verder bracht. Ook in FIFA 21 op de PS4 wordt verwacht dat er met de Frostbite engine gewerkt zal worden.

Wat kunnen we verwachten van FIFA 21 op PS5?

Hoewel FIFA 21 er op een PS4 of PS4 Pro er ongetwijfeld prachtig uit zal zien, verwachten we dat dit op de PS5 toch een grote stap verder zal gaan. De krachtigere nieuwe console, die eind 2020 zal uitkomen, kan immers games renderen in 4K en HDR. De hogere resolutie zal voornamelijk op de grotere schermen (vanaf 55″) goed uit de verf komen. Je hebt meer en scherper beeld, waardoor je ook beter overzicht hebt op het spel. Daarnaast zal HDR (high dynamic range) de kleuren van FIFA 21 echt tot leven brengen. Vergeet echter niet dat je TV natuurlijk wel 4K en HDR moet ondersteunen om optimaal te genieten van FIFA 21 op een PS5!

FIFA 21 op Xbox One

Dat FIFA 21 naar de Xbox One komt is geen verrassing. Als één van ‘s werelds populairste consoles is er een grote fanbase van FIFA op de Xbox en zal daarom ook FIFA 21 de Xbox One niet overslaan. Het is de 6e FIFA-game op de console (FIFA 14 was dus de eerste) en ook FIFA 21 zal ongetwijfeld weer enorm populair worden.

Een sterk pluspunt van FIFA op de Xbox was dat ze een exclusieve deal hadden met EA Sports om klassieke spelers aan Ultimate Team toe te voegen onder de naam FUT Legends. Sinds FIFA 18 was deze deal niet meer actief en maakten klassieke spelers ook hun intrede op andere platformen, maar dan onder de naam FUT Icons. Dit bracht spelers als Ronaldinho, Marco van Basten en Henry weer tot leven!

Wat kunnen we verwachten van FIFA 21 op Xbox Series X?

Mooier, beter en sneller. Kort samengevat zal de Xbox Series X de beste FIFA 21 ervaring kunnen bieden die mogelijk is. Het is de krachtigste console van dit moment en kan volledige 4K resoluties produceren, wat door FIFA 21 ondersteund wordt. Ook wordt HDR, wat staat voor High Dynamic Range, ondersteund door de Xbox Series X. Dit zorgt voor nog diepere en helderdere kleuren op het scherm. Vergeet niet dat je een TV nodig hebt die zowel 4K als HDR moet ondersteunen om het meeste uit FIFA 21 op de Xbox Series X te halen!