Vannacht vond de pre-TGS Nintendo Direct plaats; een online persconferentie waarbij er meerdere aankondigingen zijn gedaan, waaronder veel nieuwe aankomende games voor de Switch! Wij zetten de belangrijkste aankondigingen voor je op een rij!

Animal Crossing

De Animal Crossing reeks doet het al jaren goed op de Nintendo consoles, waardoor het geen verrassing is dat de game ook naar Switch gaat komen. De aankondiging werd gedaan met onderstaande trailer. De verwachte release is ergens in 2019.

Luigi’s Mansion 3

Een direct vervolg op Luigi’s Mansion 2, dat uitkwam in 2013 op de Nintendo 3DS. Verder werd er niet veel gedeeld over de game, maar het is fijn om te weten dat deze eraan komt!

Luigi's Mansion 3

Town (werktitel)

Van de makers van alle Pokémon RPG games, Game Freak, komt een totaal nieuwe game (ook RPG). Hoewel de titel nog niet officieel is, is deze wel gebaseerd op het verhaal waarbij je een dorp moet beschermen tegen monsters. Check de trailer hieronder:

Yoshi’s Crafted World

Ook werd er, volledig naar verwachting, meer informatie gedeeld over Yoshi op de Switch. De game heet nu officieel Yoshi’s Crafted World en zou ergens in de eerste helft van het volgende jaar uit moeten komen. Check de nieuwe trailer hieronder:

Final Fantasy VII, IX, X en XII

Als ik me niet vergis, heeft Nintendo even goed gepraat met Square-Enix over het gebrek aan Final Fantasy titels op de Nintendo Switch. Volgend jaar zullen namelijk meerdere delen uitkomen op Nintendo’s console!

Final Fantasy Switch

Tot zover de meest interessante aankondigingen. Er werd echter nog veel meer gedeeld, dus als je zelf de volledige Nintendo Direct wilt bekijken, dan kan dat hier: