[UPDATE] Vorige week werd duidelijk dat we een Anthem demo mogen verwachten nog voor de daadwerkelijke release van de game. Inmiddels heeft Bioware aangekondigd dat degenen met VIP toegang, oftewel een Anthem pre-order hebben geplaatst, vanaf 1 februari met de demo aan de slag kunnen! De demo zal op een later moment ook voor degenen zonder pre-order beschikbaar komen, maar wanneer precies, dat is nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk of enige voortgang gemaakt tijdens het spelen van de Anthem demo meegenomen kan worden in het uiteindelijk spel.

[ORIGINEEL BERICHT] Kijk jij ook uit naar Anthem? Of ben je er nog niet zo zeker van of de game het waard gaat zijn? Dat komt dan mooi uit, want ontwikkelaar BioWare heeft in een interview laten weten dat er een Anthem demo gepland staat. Geen beta.

In het interview, waarin VG247 praat met game director Jonathan Warner van BioWare, werd er gevraagd naar of er een beta in de planning staat. Warner gaf daarop aan dat ze zullen gaan werken met gesloten alpha’s en de uitkomst daarvan zal uitkomen voor iedereen in de vorm van een demo. Hierbij het relevante stuk van de interview:

Me: Will there be a beta?

Warner: A what?

Me: A beta.

Warner: Ah, a demo. You’re going to have opportunities to play the game early and we want to talk about that at PAX.

Me: You say demo – so will it be a beta or a demo?

Warner: Well, I think there’s some weirdness in there. We’re going to be testing the game in closed alphas, and then the stuff that is out to the public is a demo.

Me: Because betas are often close to launch, right?

Warner: Yeah. I don’t know about you, but I find it refreshing that a developer is calling the thing a thing, rather than acting as if feedback weeks before launch is useful for anything outside of getting people talking about the game.

Duidelijke taal, toch? Wanneer precies we deze demo kunnen gaan verwachten, is nog niet zeker. Wel geeft Warner ook aan dat ze op PAX West, tijdens het eerste weekend van september, er meer over zullen aankondigen. Dus of je nu de Anthem demo wilt spelen omdat je er nog niet zeker van bent, of gewoonweg niet kan wachten tot de game uitkomt, we zullen nog even iets meer geduld moeten hebben!