EA en BioWare hebben enkele details losgelaten over de geplande Anthem release. Zo is er in een rapport vermeld dat Anthem in het laatste kwartaal van EA’s fiscale jaar uit zal komen. Gezien deze fiscale jaren van 1 april tot 1 april lopen (geen grap) houdt dat in dat Anthem uiterlijk 31 maart uit zal komen!

Anthem release

Anthem is een game die uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One en PC en kan het beste vergeleken worden met de populaire game Destiny (waarvan het tweede deel vorig jaar uitkwam). In Anthem word je gestimuleerd om met anderen online op ontdekking te gaan en missies te voltooien. Dit online aspect en het bouwen van een community, is het hoofddoel van de makers. Het is de bedoeling dat spelers jarenlang Anthem zullen blijven spelen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Anthem in het najaar van 2018 uit zou komen. Enige tijd geleden werd echter al bekend dat BioWare die deadline niet zou gaan halen. De plannen van de game zijn, zoals EA zelf aangeeft, “ambitieus” en daar hoort natuurlijk de juiste aandacht aan afwerking bij. Daarnaast kan ook de geplande release van Red Dead Redemption 2 een onderliggende reden zijn dat Anthem is uitgesteld. Hoe dan ook, uiterlijk maart 2019 kunnen we aan de slag met Anthem. Tot die tijd, hebben we gelukkig nog genoeg games om naar uit te kijken!