Er was een aardige opbouw naar vandaag. In leaks en teasers werd de datum van 23 mei al meerdere malen genoemd en bevestigd als de officiële onthulling van de nieuwe Battlefield. En vandaag was het dus zover. Battlefield V, uitgesproken als Battlefield 5, is onthuld met veel details, een mooie trailer en een release datum!

Tijdens een live evenement, dat gestreamd werd via YouTube, werd Battlefield 5 dus uit de doeken gedaan. Presentator Trevor Noah presenteerde het evenement van een half uur en interviewde 3 mensen uit het team van DICE. Logischerwijs werden er veel details gedeeld, van gameplay tot plannen voor uitbreiding en DLC.

Terug naar de Tweede Wereldoorlog. Battlefield 5 zal zich weer afspelen in de meest populaire setting voor oorlogsgames. Om deze game toch vers en vernieuwend te maken, is er gekozen om vele onbekende locaties, momenten en verhalen in de game te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het noordelijke Scandinavië, de woestijnen in Noord-Afrika, maar ook de ruïnes van Rotterdam.

Natuurlijk is er ook flink gesleuteld aan de gameplay. Om Battlefield 5 nog realistischer te maken, zul je tijdens het spelen meer merken van de terugslag van wapens, het exploderen van grote bommen die je naar achteren kunnen blazen en nog meer. Ook zullen grotere wapens hun sporen achterlaten in het veld, wat de situatie enorm kan veranderen. Check hieronder de video van het volledige evenement:

Er is nog veel meer te ontdekken, dus check daarvoor vooral de Battlefield 5 pagina voor meer details!

Voor nu is enkel nog belangrijk dat de Battlefield release op 19 oktober 2018 zal zijn! Mark your calendars, want deze wil je vast niet missen!