Deze laatste maanden van het jaar zijn zoals elke keer weer gevuld met grote releases, waar Battlefield 5 er eentje van is dit jaar. En hoewel de game nog steeds dit jaar uit zal komen, zal de oorspronkelijke release datum van 19 oktober helaas niet gehaald worden.

Vandaag hebben ontwikkelaar DICE en uitgever Electronic Arts namelijk laten weten dat de Battlefield 5 release verplaatst wordt naar 20 november 2018. De reden hiervoor is dat ze nog meer tijd nodig hebben voor de ontwikkeling van met name Tides of War, een modus van de game waarvan al niet helemaal zeker was dat deze de release datum zou halen of dat deze later als DLC toegevoegd zou worden. Hiermee is dan weer niet direct bevestigd dat Tides of War wel meteen op 20 november beschikbaar zal zijn. Er gingen al langer geruchten van andere modi in de game die de release datum niet gingen halen, maar hier is nog geen bevestiging voor gegeven.

Elk nadeel heeft echter zijn voordeel. Nu hoeft Battlefield 5 het namelijk niet op te nemen met de andere grote releases in oktober: Call of Duty: Black Ops 4 en Red Dead Redemption 2. In plaats daarvan zal de game uitkomen tussen releases als Fallout 76 en Darksiders 3, waar wellicht iets minder concurrentie van kan worden verwacht. Tenminste, als de release datum niet nóg een keer wordt veranderd…