Het is alweer enige tijd geleden dat het derde deel in BioShock-reeks uit is gekomen. BioShock Infinite kende een release in 2013. In de tussentijd is er wel een geremasterde compilatie uitgekomen op de PlayStation 4 en Xbox One, maar een nieuw deel bleef uit. Nu lijkt het er toch eindelijk van te komen en kunnen we hopelijk snel onze tanden in BioShock 4 zetten.

Het gerucht is afkomstig van gamejournalist Jason Schreier, editor bij gamesite Kotaku. Tijdens een bezoekje aan de studio voor een artikel over Mafia 3, had hij opgevangen dat in een gebouw ernaast een team in het geheim bezig is met een nieuwe BioShock game:

Vooralsnog is het slechts een gerucht, maar we zullen eerlijk zijn: een nieuwe BioShock game is meer dan welkom! Het zat er uiteindelijk wel aan te komen, gezien Take-Two Interactive, de uitgever van de BioShock-games, na de sluiting van ontwikkelaar Irrational Games had aangegeven dat dit niet het einde van de BioShock-reeks betekende. Sindsdien was het echter angstvallig stil rondom de mogelijke opvolger.

BioShock Infinite is één van de beste games van de vorige generatie en hoewel het verhaal redelijk eindig was, smaakt zo’n game altijd naar meer. Mochten er dus meer details vrijkomen over BioShock 4, dan weet je dat je deze bij preordered.nl kan lezen!