Black Ops 4 mag dan nog niet eens uit zijn, dat weerhoudt ons er niet van om sappige geruchten over de volgende Call of Duty game te delen. Als we de laatste geruchten moeten geloven, is Infinity Ward momenteel bezig met Modern Warfare 4!

Dit nieuwe deel in de Modern Warfare reeks zou een traditionele singleplayer campagne bevatten, in tegenstelling tot Black Ops 4. Natuurlijk zal een groot deel van de aandacht toch naar de multiplayer gaan en zullen ook zombies hun terugkeer maken naar dit deel. Ook zou Modern Warfare 4 een eigen versie van de populaire “Battle Royale” formule gaan toevoegen.

Met de ontwikkeling van Modern Wafare 3 waren er meerdere belangrijke mensen uit het team van Infinity Ward gestapt wegens meningsverschillen. Ze waren toen hun eigen studio gestart, genaamd Respawn Entertainment. Deze studio werd echter overgenomen door EA, wat de concurrent is van Call of Duty uitgever Activision. Dit kan een rol hebben gespeeld in het verlaten van de belangrijkste mensen binnen de studio, want inmiddels hebben ze zich echter weer aan het team van Infinity Ward gevoegd. Deze mensen waren verantwoordelijk voor games als Modern Warfare 2 en Titanfall.

Het is allemaal veelbelovend voor een volgend deel in de reeks, maar vooralsnog moeten we nog even wachten totdat Call of Duty: Modern Warfare 4 wordt aangekondigd. In de tussentijd kunnen we ons vast wel vermaken met Black Ops 4!