Het is inmiddels alweer vijf, ja vijf, jaar geleden dat CD Projekt Red de komst van een nieuwe RPG had aangekondigd: Cyberpunk 2077. Sindsdien is het angstvallig stil geweest rondom de veelbelovende game. Als we echter de geruchten moeten geloven, gaat hier op de E3 2018 verandering in komen.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft namelijk aangekondigd dat ze een RPG zullen gaan onthullen tijdens de E3. De studio, die verantwoordelijk is voor het geweldige The Witcher 3: Wildhunt, heeft momenteel slechts één game op de lijst staan die nog niet gereleased is. Het kan natuurlijk zijn dat ze inmiddels al lang en breed bezig zijn met de ontwikkeling van The Witcher 4, maar gezien Cyberpunk 2077 al zo lang geleden is aangekondigd, en het sindsdien verdacht stil is rondom de game, is het zeer waarschijnlijk dat daar de ogen op gericht zullen zijn. Wat dit betekent voor de uiteindelijk Cyberpunk 2077 release, kunnen we nog niet zeggen. Laten we hopen dat de ontwikkeling in een ver gevorderd stadium is en dat we misschien dit jaar nog met de game aan de slag kunnen!

Het is echter niet de eerste keer dat dit gerucht de ronde heeft gedaan in de aanloop naar een E3, dus het kan zijn dat dit alsnog afloopt in onverwachte wending (lees: teleurstelling). Wij zijn vooralsnog hoopvol en houden het nieuws nauwlettend in de gaten. Volg daarom preordered.nl op de voet en mis geen enkel nieuwtje!

Cyberpunk 2077 logo