Vorige week mochten we tijden Mircosoft’s E3 presentatie opnieuw kennis maken met Cyberpunk 2077. Het volgende project van CD Projekt Red werd voor het eerst sinds de onthulling 5 jaar geleden getoond met een nieuwe trailer. Maar wanneer kunnen we eindelijk aan de slag met deze veelbelovende game?

Enkele interviews, afgenomen op de E3 vorige week, schijnen meer licht op deze zaak. Een YouTuber, die aanwezig was op E3, sprak namelijk met de ontwerper van het bordspel Cyberpunk 2020, waarop Cyberpunk 2077 gebaseerd is. Hij werkt samen met het team van CD Project Red om zijn creatie tot leven te zien komen als game. Hij gaf aan dat hij 30 jaar hierop heeft gewacht en dat hij “nog wel een paar jaar kan wachten”. Het zou natuurlijk geen toeval zijn als CD Projekt Red mikt op een release in 2020, gezien de naam van het bordspel. Check hier het korte interview:

Verder gaf Patrick Mills van CD Projekt Red in een interview aan GameInformer aan dat ze met de ontwikkeling wel degelijk mikken op de huidige generatie consoles, waarmee hij natuurlijk doelt op PlayStation 4 en Xbox One. Hierbij bevestigt hij dat Cyberpunk 2077 “uiteraard ook naar PC zal komen”.

Natuurlijk blijft het voor nu nog even koffiedik kijken en kunnen plannen veranderen, maar voor nu ziet het ernaar uit dat we Cyberpunk 2077 rond 2020 kunnen verwachten. Dit komt wel goed samen met de release van de volgende generatie consoles, waar Sony over had gezegd dat dit op z’n vroegst in 2021 zal gebeuren. Wie weet wordt Cyberpunk 2077 eentje voor aan het eind van de generatie en zal de game uiteindelijk ook op PlayStation 5 en Xbox Two uitkomen. We gaan het meemaken…