Als het aan ontwikkelaar Quantic Dream ligt, is het misschien wel een optie om een vervolg te gaan maken op Detroit: Become Human. Het is op dit moment nog alles behalve zeker, maar als ze genoeg ideeën hebben voor een vervolg, dan is de kans groot dat Detroit 2 zullen gaan zien!

Het zou wel voor het eerst zijn dat Quantic Dream een vervolg zou maken. Eerder games van de studio, waaronder Fahrenheit/Indigo Prophecy (PS2), Heavy Rain en Beyond: Two Souls (beide PS3 en PS4), hebben (nog) geen vervolg gekregen en dit staat ook niet op de planning. David Cage, oprichter van Quantic Dream, heeft echter dus laten weten hier misschien wel een uitzondering op te maken voor Detroit: Become Human. De reden hiervoor is dat ze met erg veel plezier aan de game hebben gewerkt. Als dit enthousiasme er ook is voor een volgend deel, en ze genoeg te vertellen hebben, dan is dat wellicht genoeg reden voor ze om dit door te zetten.

We will work on a sequel if we feel we have ideas, passion and excitement to do it, and if we feel we have something more to say about this world. We are driven by passion more than anything, although it is not always something reasonable… but we enjoyed working on Detroit a lot, and there are many exciting stories that could be told in this world for sure.

There you have it. Niets is zeker, maar Detroit 2 zou zeker welkom zijn. Wat denken jullie ervan?