Tijdens de Nintendo Direct uitzending vannacht heeft Nintendo meerdere aankondigingen gedaan. Één ervan was, of eigenlijk twee tegelijk, dat zowel Doom als Wolfenstein II naar de Nintendo Switch worden geport!

Hiermee wordt het aanbod van Switch games, en misschien apart te benoemen: volwassen Switch games, weer een beetje verder uitgebreid. Doom was natuurlijk alweer een poosje geleden, inmiddels een jaar, uitgekomen op de gangbaardere consoles en PC. Nog voor het eind van het jaar (holiday 2017) zal Doom dan ook voor de Switch beschikbaar zijn. Als we kijken naar Wolfenstein II, welke nog niet uit is gekomen, betekent dat dat de Switch-eigenaar iets langer zullen moeten wachten totdat ze de game op hun console kunnen gaan spelen. Nintendo heeft namelijk aangegeven dat Wolfenstein II pas in 2018 naar de Switch zal komen.

Het mooie van deze games is natuurlijk dat ze overal gespeeld kunnen worden, dankzij het mobiele karakter van de Nintendo Switch. Misschien zelfs een reden voor de fans om de games nog maar een keer extra aan te schaffen? We zullen het zien!

Wolfenstein II Switch