De geschiedenis van FIFA games op Nintendo consoles is niet positief. Zo is er voor de Wii U de afgelopen jaren geen enkele FIFA meer uitgekomen. Met de Switch lijkt daar verandering te zijn gekomen!

De komst van FIFA 18 naar de Switch was een positieve verrassing. Sinds FIFA 14 had de populaire voetbalgame geen Nintendo-versie meer gekregen. Met het huidige succes van de Switch ziet het er echter positief uit voor de toekomst van FIFA op de Switch. Niet alleen is deze versie van FIFA 18 de beste versie die je onderweg kan spelen, maar is het ook mogelijk om de game met een enkele Joycon te spelen (wat wel wat complicaties met zich meebrengt wat functionaliteit betreft, vanwege het beperkte aantal knoppen). Daarnaast zal de Switch-versie echter wel wat uitgekleed zijn. Zo bevat FIFA 18 op de Switch niet “The Journey” (FIFA story mode), is de Career Mode wat uitgekleed en zal de game ook niet draaien op de Frostbite engine. Desalniettemin heeft Andrei Lazarescu zich positief uitgelaten over de toekomst van FIFA op de Switch met de uitspraak dat “we in de toekomst meer FIFA’s gaan zien op de Switch”.

Het is misschien een beetje vroeg om te gaan praten over FIFA 19, gezien FIFA 18 nog niet eens uit is, maar de kans is dus redelijk groot dat we ook dat deel op de Switch mogen gaan verwelkomen!

FIFA 18 Switch