[UPDATE 2] Gisteren mocht het helaas niet zo zijn dat we al met de FIFA 19 demo konden beginnen. De eerdere geruchten noemden donderdag 13 september als mogelijke release datum voor de demo en deze geruchten zijn nu bevestigd. Ook is bevestigd dat we zowel de nieuwe kickoff mode kunnen testen (inclusief een voorproefje van de integratie van de Champions League licentie) en dat we ook het laatste hoofdstuk van The Journey kunnen gaan proberen. Morgen zal dus de FIFA 19 demo online verschijnen! Wij zullen klaar staan om de demo even goed onder handen te nemen en een verwachting te scheppen van FIFA 19, als deze uiteindelijk uitkomt op 28 september.

[UPDATE] Het ziet ernaar uit dat de FIFA 19 demo op 13 september uit zal komen, zoals onder andere gemeld wordt door Gamespot. Ze geven hierin aan dat dit officieel door EA Sports is aangekondigd, echter is er geen bericht van te bekennen op hun sociale kanalen zoals Facebook en Twitter. Hoewel de datum aannemelijk is voor het Amerikaanse volk, verwachten wij nog steeds op 11 september al aan de slag te kunnen met de demo, gezien de PlayStation Store in Europa altijd op dinsdag wordt geüpdatet. Het is echter toch wachten totdat EA Sports zelf het verlossende woord gaat geven..

[ORIGINEEL BERICHT] Degenen die het geluk en geduld hebben om naar Gamescom 2018 te gaan, hebben de kans gehad om als één van de eersten aan de slag te gaan met FIFA 19. De rest zal nog even moeten wachten totdat de demo beschikbaar is. Maar wanneer kunnen we daadwerkelijk de FIFA 19 demo downloaden?

Het is nog niet officieel bevestigd, maar als we de trend van de afgelopen jaren kunnen volgen, dan zou dat betekenen dat we op dinsdag 11 september al met de FIFA 19 demo aan de slag kunnen! De uiteindelijke release van de game zal op vrijdag 28 september plaatsvinden. De demo is dan meestal twee weken van tevoren beschikbaar. Omdat degenen die een pre-order van de Champions Edition of Ultimate Edition drie dagen eerder kunnen spelen, zou dinsdag 11 september precies twee weken zijn voor dat moment.

Wat kunnen we verwachten van de FIFA 19 demo?

Vorig jaar was de FIFA 18 demo gevuld met twee onderdelen: de kick-off en The Journey. Ook dit jaar kunnen we dezelfde onderdelen verwachten in de FIFA 19 demo. Vooral nu de kick-off nieuwe speltypes zal gaan bevatten. Misschien kunnen we dus in de demo al eens de Survival Mode gaan spelen of een Champions League finalewedstrijd. Ongetwijfeld zal je weer een aardig voorproefje krijgen van het laatste seizoen van The Journey met Alex Hunter. Vooral voor de fans van deze modus, weer iets leuks om naar uit te kijken. Als een trailer voor de start van een nieuw seizoen.

Zodra het zover is, gaan we de FIFA 19 demo direct testen en zal er een mooie video op YouTube geplaatst worden! Abonneer je alvast op het YouTube-kanaal van preordered.nl. Nog eventjes wachten…