Tijdens de E3 afgelopen juni werd onder andere The Elder Scrolls 6 aangekondigd. Hoewel het nog enkel ging om een teaser, waarin niet veel details werden getoond, was het wel de start van een nieuwe hype en is het aftellen begonnen. Nu lijkt het zo te zijn dat dit nieuwe deel weleens de subtitel “Redfall” zou kunnen gaan heten.

Het gerucht is ontstaan vanwege de aanvraag van rechten voor de naam “Redfall” door ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda Softworks, wat weer de uitgever is van de The Elder Scrolls games. De aanvraag van de naam werd verbonden met onder andere videogames als onderwerp. De naam zou mogelijk kunnen samenhangen met de naam van een eerder deel uit de reeks, namelijk The Elder Scrolls Adventures: Redguard. Dit is vooralsnog allemaal giswerk.

Neem dus dit “nieuws” met een enorme korrel zout, want ook al is deze naam geregistreerd of aangevraagd, dan is de kans alsnog aanwezig (of zelfs groot) dat er uiteindelijk niets mee gedaan wordt. Vooralsnog zullen we nog even af moeten wachten tot er officieel iets nieuws wordt aangekondigd rondom The Elder Scrolls 6, zoals een release datum.