Net als FIFA 19 zijn er aardig wat andere games die jaarlijks een “update” krijgen. Mocht je niet zo’n fan zijn FIFA, maar toch een digitale sport willen spelen, dan is wellicht Madden 19 iets voor jou! De american football game is nu officieel aangekondigd en zal een release krijgen op 10 augustus.

Ook dit jaar is er weer genoeg nieuws te beleven. Je krijgt meer controle over de speler met Real Player Motion. Dit houdt in dat de eigenschappen van de speler op het veld meer afhankelijk zijn van zijn persoonlijke eigenschappen. Dit stelt je in staat om beter de ruimte te kunnen vinden en spelers te ontwijken om op die manier meer meters te kunnen maken.

Madden heeft ook een eigen Ultimate team en sinds vorig jaar ook MUT Squads, wat je in staat stelde om 3 vs 3 matches te spelen. Nu is het ook mogelijk om samen met een vriend deze modus tegen de computer te spelen. Ook nieuw in Madden 19 is Solo Battles, waarbij je het met jouw team kan opnemen tegen de computer en hiermee meespeelt voor wekelijkse beloningen.

Madden 19 zal dus op 19 augustus uitkomen op PS4, Xbox One en PC.