Hoewel de Tokyo Game Show pas volgende week officieel van start gaat, begint het in de loop ernaartoe al aardig rumoerig te worden met veel nieuwe trailers en de eerste aankondigingen. Één van de nieuwe aankondigingen is Project Awakening, een PS4-exclusieve RPG met een zeer hoge ambitie. En een trailer.

De game wordt ontwikkeld door CyGames, die niet per definitie bekend staat voor hun consolegames maar wel mobiele titels als Granblue Fantasy. Vooralsnog heeft de game dus de titel Project Awakening, hoewel dit meer lijkt op een werktitel. Dit zou ook kunnen aanduiden dat de game nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is. Dat neemt niet weg dat wat we nu al te zien krijgen, zie de beelden hieronder, op z’n minst ambitieus overkomen. De beelden tonen een gevecht van een ridder met een draak, waarbij het lijkt dat de beelden ook voor een groot deel gameplay lijken te zijn.

Vergelijkingen met games als Monster Hunter worden natuurlijk snel gemaakt na het zien van deze beelden. Ook kregen wij een “Deep Down gevoel” bij het bekijken van de trailer, een game die met de aankondiging van de PlayStation 4 werd onthuld, maar vooralsnog geen levenslicht heeft gezien. Of Project Awakening levensvatbaar is en de torenhoge ambities waar kan maken, zullen we vanzelf wel merken. Wij blijven de ontwikkelingen rondom deze game in ieder geval in de gaten houden!