Na een eerdere lek is de officiële aankondiging van een nieuwe Pokémon game op de Nintendo Switch een feit: Pokémon Let’s Go! komt dit jaar nog uit! De game zal een RPG zijn geïnspireerd op de klassieker Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition op de GameBoy en zal veel invloeden overnemen van de populaire mobiele game Pokémon Go!.

De game zal in twee varianten te verkrijgen zijn: Pokémon Let’s Go, Eevee! en Pokémon Let’s Go, Pikachu!. De game zal je als verse Pokémon trainer meenemen met je eerste stappen in de Kanto regio met Eevee of Pikachu aan je zijde. Naast de keuze van de twee buddies, zullen de games nauwelijks van elkaar verschillen. Ook zal de game gekoppeld kunnen worden met Pokémon Go op je mobiel en ook online elementen bevatten!

Het vangen van Pokémon in Pokémon Let’s Go zal gebeuren zoals we dat kennen van Pokémon Go. Bij Let’s Go echter zal je gebruik maken van een Poké Ball Plus controller, die gebruik maakt van motion controls en meer een gevoel moet geven dat de speler echt Pokémon aan het vangen is.

Pokémon Let’s Go, Eevee! en Pokémon Let’s Go, Pikachu komen op 16 november uit op de Nintendo Switch. Zie de trailer hierboven voor een eerste indruk en bekijk de Pokémon Let’s Go gamepagina voor de laatste updates!