Gisteren werd RAGE 2 officieel aangekondigd, na een reeks van teases en hints. Wat we te zien kregen was echter niet meer dan een aankondiging en een bijbehorende teaser. Vandaag is er veel meer duidelijk gemaakt over deze nu al gehypte game, waaronder een release in 2019!

Er is ook veel andere informatie vrijgegeven van RAGE 2. Zo is nu duidelijk gemaakt dat de game in ontwikkeling is door zowel id Software als Avalanche Studios, waarbij de shooter-krachten van id Software wordt gecombineerd met de open wereld ervaring van Avalanche. Op deze manier hoopt Bethesda “best of both worlds” in één game samen te brengen. Dit komt samen in “The Wasteland”, waar je in alle vrijheid kan ronddwalen. Je zal hiervoor gebruik kunnen maken van verschillende soorten voertuigen. Wapens zijn te upgraden met wat je kan vinden in de wereld en te gebruiken tegen niet alleen menselijke vijanden, maar ook mutanten en andere monsters.

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische setting, waarbij een meteoriet 80% van de wereldbevolking heeft uitgeroeid en de wereld in chaos is. De harde organisatie Authority probeert de touwtjes op een harde manier in handen te houden en jij bent daar een bedreiging voor. Nadat jouw leven verwoest wordt door hun, zal je gaan vechten voor gerechtigheid en jouw vrijheid en om een einde te maken aan hun heerschappij.

Check vooral de trailer hierboven voor de beste impressie van wat je van RAGE 2 kan verwachten volgend jaar. Check de RAGE 2 pagina voor meer informatie en screenshots!