Over een paar maanden komt Red Dead Redemption 2 uit op zowel de PlayStation 4 als Xbox One. De PC als platform schitterde hierbij in afwezigheid, wat een flinke teleurstelling zou zijn voor de PC gamers onder ons. Nu lijkt er echter een sterke hint gevonden te zijn dat de game uiteindelijk ook op de PC uit zal komen!

Nee, Rockstar heeft Red Dead Redemption 2 niet officieel aangekondigd voor de PC. Wel stuitte VG247 op het LinkedIn-profiel van een oud-medewerker van Rockstar Leeds, waarbij hij zegt ruim 7 jaar gewerkt te hebben Red Dead Redemption 2 voor zowel de PS4, Xbox One als PC. Zie hieronder de screenshot van het profiel (zonder de persoonlijke gegevens):

Red Dead Redemption 2 PC gelekt

Officieel zullen we dus nog even bericht moeten afwachten van Rockstar omtrent de PC-versie van Red Dead Redemption 2, dus het is nog niet 100% zeker, hoewel het wel erg aannemelijk klinkt. Grand Theft Auto 5 werd ook op een later tijdstip uitgebracht op de PC, terwijl de game in de eerste instantie enkel op PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam. Toen de versie ook werd geport naar PS4 en Xbox One, werd ook de PC release bevestigd. Of dit ook het geval gaat zijn voor Red Dead Redemption 2, is nog even koffiedik kijken. Het eerste deel in de reeks kwam namelijk niet naar de PC. Misschien een idee om beiden gebundeld naar de PC te brengen? We zullen zien!