Er komt veel nieuws van Gamescom 2018, die nu in volle gang bezig is. Gisteren was het al de beurt voor de bekendmaking van de Sekiro: Shadows Die Twicerelease en nu is het Shenmue 3 die van een nieuwe release datum wordt voorzien!

Om maar met de deur in huis te vallen: de Shenmue 3 release staat gepland voor 27 augustus 2019. Precies, nog meer dan een jaar wachten dus. Waarschijnlijk vond ontwikkelaar Deep Silver dat het tijd was om in ieder geval iets meer duidelijkheid te geven aan de fans, die alweer enige tijd aan het wachten zijn. De Shenmue 3 release datum is namelijk al enkele keren veranderd. In de eerste instantie zou de game in december 2017 uitkomen, waarna deze werd uitgesteld tot begin 2019. Toen duidelijk werd dat ook die deadline niet gehaald werd, bleef het even stil rondom een concrete datum. Tot nu toe dus.

De aankondiging van de release datum ging gepaard met een nieuwe trailer (zie boven). In deze trailer wordt vooral het verhaal nog eens uitgelicht. Shenmue 3 is het derde deel in een trilogie die startte op de SEGA Dreamcast. De aankondiging vond tijdens de E3 2015 plaats in de vorm van een Kickstarter project en nu lijkt het erop dat we 4 jaar later eindelijk het levenslicht gaan zien van deze langverwachte game!