De verwachtingen van Sony’s E3 persconferentie zijn hoog. Het zal lastig worden om die van Microsoft te overtreffen, maar met een line-up als die van Sony, moet het te doen zijn. Laten we kijken wat Sony voor ons in petto heeft!

The Last of Us Part 2

Na een praatje van Sony en een live performance van Gustavo Santoria (componist van de The Last of Us soundtrack), krijgen we een uitgebreide trailer te zien van The Last of Us Part 2, waarin zowel verhaal als veel gameplay wordt getoond. Check de beelden hier zelf:

Ghost of Tsushima

Na een pauze en wat kortere (reeds getoonde) trailers, is Ghost of Tsushima aan de beurt. De nieuwe beelden tonen een goed stuk van het verhaal en de sfeer, waarna er aardig wat gameplay wordt getoond. Check de beelden hier zelf:

Control

De aankondiging van de eerste nieuwe game is die van Control, van de makers van de Max Payne serie. De eerste beelden tonen al wat gameplay, maar echte context ontbreekt nog. Check de trailer zelf:

Resident Evil 2 Remake

Nog een nieuwe aankondiging, hoewel deze iets minder onverwachts komt: Resident Evil 2 Remake. Nog enkel beelden van het verhaal en geen gameplay helaas. Resident Evil 2 Remake komt uit op 25 januari 2019. Check de trailer hier:

Kingdom Hearts 3

Ook Kingdom Hearts 3 kreeg een plekje in de E3 showcase van Sony met een splinternieuwe trailer, waarin de wereld van Pirates of the Caribbean werd onthuld. Ook werd weer meer van het verhaal getoond. Kingdom Hearts 3 zal op 29 januari 2019 uitkomen. Check de nieuwe trailer hier:

Death Stranding

Ook kreeg Death Stranding eindelijk veel aandacht, met verhaal en gameplay in een hele lange trailer. Check deze hier:

Nioh 2

Een korte maar krachtige video kondigde de komst van Nioh 2 aan. De “samurai Dark Souls” game van Tecmo Koei

Spider-Man

Ook maakte de PS4 exclusieve game Spider-Man zijn ronde met een nieuwe trailer. In de trailer zien we tegen wie Spidey het allemaal op moet gaan nemen. Check de trailer hier:

Tot zover Sony’s bijdrage aan de E3 2018. Enkele nieuwe games, maar vooral heel veel informatie van de veelbelovende games die eraan gaan komen. Waar kijk jij het meeste naar uit?