Na de rage van de NES Classic en SNES Classic van Nintendo, gingen er wat geruchten over een mogelijke versie van Sony’s PlayStation. Deze is nu officieel aangekondigd en zal PlayStation Classic gaan heten. En het mooiste is nog: het apparaat komt dit jaar nog uit!

De PlayStation Classic, ook wel PSX Classic genoemd, zal in totaal 20 verschillende games gaan bevatten. De volledige lijst is helaas nog niet bekend gemaakt, maar wel weten we dat klassiekers als Final Fantasy 7, Ridge Racer Type 4, Tekken 3, Wild Arms en Jumping Flash erop zullen staan. Welke er nog meer op zullen staan, daar kunnen we alleen nog maar naar gissen. We denken echter wel dat we games als Crash Bandicoot, Ape Escape, Tony Hawk’s Pro Skater 2 en Metal Gear Solid erop kunnen verwachten. Met een beetje geluk, maar dat zouden meer persoonlijke voorkeuren zijn, zullen pareltjes als Chrono Cross en Castlevenia: Symphony of the Night er ook op staan. De overige Final Fantasy games zouden ookz eer welkom zijn. Nog even afwachten of dit zal gebeuren.

De PlayStation Classic is 45% kleiner dan het origineel en zal gebundeld worden met twee replica PSX controllers. Het gaat hierbij wel om de eerste generatie, wat wil zeggen dat er geen analoge sticks op de controllers zitten. Uiteraard zal het apparaat volledig ingericht zijn naar de huidige standaarden en via HDMI op je TV aan te sluiten zijn. De voeding zal gebeuren via micro USB en zal, net als de SNES Classic, met kabel maar zonder adapter geleverd worden.

De PlayStation Classic release zal op 3 december zijn, dus net op tijd voor pakjesavond. De prijs zal 99,99 euro zijn. Staat deze straks op jouw verlanglijstje?

PlayStation Classic