Hoewel we dit jaar nog lekker aan de slag kunnen gaan met Assassin’s Creed Odyssey, ziet het ernaar uit dat we volgend jaar het zonder een nieuw deel moeten doen. Althans, niet een volledig nieuw deel. Of hoe we het dan ook moeten interpreteren…

De woorden zijn afkomstig van Ubisoft baas Yves Guillemot:

We are not going to have a full-fledged Assassin’s next year. It’s just because the teams were working separately, so we have two games now, one year after the other. But next year you’re not going to have a fully fledged one.

Hij geeft dus aan dat er twee teams aan het werk zijn aan verschillende Assassin’s Creed games. Dit zou betekenen dat de eerstvolgende Assassin’s Creed, na Odyssey, dus in 2020 uit zal komen. De kans is dus ook redelijk groot dat het hierbij gaat om een next-gen Assassin’s Creed of eentje die zowel op de huidige als de volgende generatie consoles zal uitkomen. Hoe dan ook, dat er meer tijd wordt gestoken in de ontwikkeling, is ook eigenlijk niet zo gek, gezien de games steeds mooier, groter en gedetailleerder worden.

Wat Guillemot dan wel bedoelt, is waarschijnlijk dat ze van plan zijn om Assassin’s Creed Odyssey langer te gaan ondersteunen en ook nog volgend jaar deze te voorzien van een flinke update. Of het hierbij dan gaat om gratis updates of betaalde DLC, dat zal de toekomst ons wijzen.